• 3 min. lesing

TA VARE PÅ DITT NYE HUS

Slutbesiktningen är genomförd och du har flyttat in i ditt sprillans nya Eksjöhus. Nu börjar livet som husägare och tiden då du skapar minnen för livet i huset. Men livet som villaägare är så klart också förknippat med lite arbete. – Om du tar hand om ditt nya hus från början sparar du både tid och pengar i det långa loppet. Som grädde på moset håller du huset i nyskick längre, säger Per Lindholm på Eksjöhus.

Del med andre

Stilleben med tumstock, färgkartor och en huskatalog från Eksjöhus

Sluttbefaring er gjennomført og du har flyttet inn i ditt helt nye Eksjöhus. Nå begynner livet som huseier og tiden da du skaper minner for livet i huset. Men livet som villaeier er også forbundet med en del arbeid. –Tar du vare på ditt nye hus fra start sparer du både tid og penger i det lange løp. I tillegg holder du huset som nytt lenger, sier Per Lindholm på Eksjöhus.

Når sluttbefaringen er ferdig starter din reise som huseier – rent formelt. Mest sannsynlig har du mentalt sett vært huseier lenge. Du har drømt, håpet, planlagtkjøpt og møblert. Men nå er det virkelig, og med dette kommer hverdagen.

Per Lindholm

– Etter sluttbefaring er du formelt ansvarlig for ditt eget hus. Sammenlignet med å kjøpe en eldre bolig er det ikke like mye arbeid, men du tjener på å ta vare på huset ditt helt fra start, sier Per Lindholm.

Per Lindholm, Entreprenadansvarig

Som ny eier til et Eksjöhus får du vedlikeholdsråd og –anvisninger for i stort sett alle husets deler.

– Jeg anbefaler alle våre kunder å bruke litt tid på innholdet slik at du får kontroll på hvordan du best tar deg av alt fra gulv til vinduer, dører og hvitevarer. Lag så en enkel årsplan som er rimelig å gjennomføre, så vil det ikke føles så betyngende.

FOKUSER PÅ UTSATTE FLATER

Sol og regn er jo det som påvirker utsiden av huset aller mest. Derfor er det bra å ha for vane å se over de delene av huset som blir utsatt for vær og vind.

Fasaden er jo et eksempel på dette. Sørsiden utsettes for solens stråler mens nordsiden er utsatt for regn og skygge. Vasker du fasaden regelmessig så slipper du å male om så ofte, hvilket gjør at du sparer mye tid og penger, sier Per Lindholm.

Per er også nøye med å betone at det er viktig å følge malingsprodusentens instruksjoner.

-Det gjelder alt som har med huset ditt å gjøre. Kontroller hva slags produkter som skal brukes til vedlikehold og rengjøring av de forskjellige materialene og flatene.

Et annet område som også er utsatt for værets makter er vinduer og dører.

-Beste måten å ta vare på disse er å vokse treflatene på dører og vinduer en gang per år. Da bevares fargen på en bedre måte, særlig dersom du har en annen farge enn hvit, sier Per.

Et annet tips er å hver vår rense takrennene for blader og annet som hindrer vannets vei.

-Rens takrennene hvert år slik at du ikke risikerer at det kommer inn fukt, sier Per.

Rensa hängrännorna

HØY KVALITET FRA START

Slik boligmarkedet ser ut nå er verdiøkningen på din bolig kanskje en selvfølge (litt avhengig av hvor i landet du bor selvfølgelig). Men hvis du velger å ta vare på huset fra start er det stor sannsynlighet for at verdien på din bolig stiger.

-Det er naturlig nok umulig å garantere. Men hvis du tar vare på huset ditt helt fra begynnelsen opprettholder du verdien på boligen. Det er mye penger å spare for den som er klar for å bruke litt tid, omsorg og kjærlighet på sitt nye hjem, sier Per Lindholm.

FEM TIPS FOR Å TA VARE PÅ HUSET DITT

 1. Lag en årsplan med de viktigste punktene for hver sesong.
 2. Prioriter materialer som eksponeres for kraftig sol.
 3. Se over materialer som er malt og utsettes for fukt (for eksempel rekkverk på balkong o.l) og pass på at dette vedlikeholdes.
 4. Rens takrennene.
 5. Vask fasaden sånn at du slipper å male om så ofte.

Laster...

Kontakt meg

Vennligst kontakt meg her

Fyll ut skjemaet så kommer jeg til å svare så fort jeg har anledning. Vil du heller ringe står nummeret mitt nedenfor.

Med vennlig hilsen

  Tack för din förfrågan!

  Din fråga är skickad

  Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.