Mamma med barn framför Eksjöhus husmodell Holmsjö

Slik går det for seg

Å bygge sitt eget hus er en drøm for mange og en av livets største investeringer for de fleste. Det beste fundamentet for trygg husbygging uten ubehagelige overraskelser, er god planlegging. Begynn med å sette opp et budsjett slik at du vet hvor mye du har å rutte med, deretter kan du la ditt nye hus ta form – steg for steg.

Planlegging og budsjett

Du har en drøm og en visjon. Nå er det på tide å konkretisere den. En god start er å sette seg inn i grunnleggende fakta om å bygge hus og å danne seg et første bilde av et foreløpig budsjett.

Et budsjett for en ny bolig tar nesten alltid utgangspunkt i månedskostnadene. Derfor er en av de viktigste punktene i huskalkylen din å begynne med å regne på innenfor hvilket område månedskostnaden for et nytt hus kan ligge. Ut fra det området kan du begynne å konkretisere husvisjonen til virkelighet i form av beliggenhet, husmodell og husstørrelse.

HUSBYGGINGSKALKYLE

Å bygge hus er et omfattende prosjekt som krever god planlegging og kontroll over privatøkonomien. Prosjektet består av så mange enkeltdetaljer at det ofte kan være vanskelig å få et klart inntrykk av hva den totale kostnaden vil ende opp på. Ta kontakt med vår forhandler i din nærhet som hjelper deg med en husbyggingskalkylen slik at du skal få en rask og grei oversikt over totalkostnadene ved det å bygge ditt drømmehus. Å bo i et nytt Eksjöhus kan dessuten rett og slett vise seg å være billigere enn å bo i en leilighet.

Kontakt et lokalkontor

Et tidlig besøk på et av våre lokalkontor eliminerer mange spørsmål. Våre selgere kan ikke bare modeller og planløsninger, de har oversikt over det lokale markedet og vet også hvordan det fungerer med VA, byggetillatelse og andre formaliteter.

Eksjöhus’ selgere har fulgt mange husreiser og har verdifulle tips og råd å gi når det kommer til husøkonomi. Å avklare et budsjett tidlig med selgeren gir en trygghet for den resterende delen av husreisen.

Etter nærmere 80 år i bransjen er vi overbevist om at en av vår største styrker er våre lokalkontorer med selgere som kjenner regionen de arbeider i. Ut fra erfaring og lokalkunnskap er det slik at du som huskjøper ikke engang behøver å komme på alle spørsmålene du vil stille. Våre selgere vet hva som må avklares tidlig, hvilke beslutninger som må tas og kan på den måten veilede deg fra idé til ferdig hus.

Du skal vite at et besøk hos og råd fra våre selgere alltid er kostnadsfritt.

Finne en tomt

Du vet hvor du vil bygge geografisk sett. Da er det på tide å finne den riktige tomten. Hver tomt har sine unike forutsetninger, derfor er det mulig å kjenne til muligheter og begrensninger.

Kanskje du allerede har kjøpt tomt? Da har du sikkert kontrollert forutsetningene for å få bygge i det området. I motsatt tilfelle kan du ta kontakt med vår Forhandler for å se hvilke tomter de har å tilby.

Noen tomter er smale, andre er brede. Noen heller, og for en del finnes det planbestemmelser som styrer hvilket hus du kan bygge. Alt dette påvirker ditt valg av hus. Hos Eksjöhus har vi husmodeller til alle typer tomter; én etasjes hus som får ta plass, to etasjes hus som bygger i høyden, gavlstilte hus for den smale tomten og hus for skrå tomt i ulike modeller for å nevne noen eksempler.

Grunnarbeidet du som tomtekjøper står for og må ordne med selv varierer. Les hva som gjelder for din tomt og kontakt et av våre lokalkontorer hvis du har spørsmål.

Velg husmodell

Valget av husmodell henger tett sammen med hvor du skal bygge og hvordan tomten din ser ut. Planbestemmelser angir ofte hvor stort og hvor høyt du får bygge. Ut fra rådende forutsetninger og din smak velger du blant våre husmodeller

Det kan være godt å vite at de fleste av våre husmodeller kan gis ulike uttrykk ved for eksempel å endre fasadetype og taktekking. Mange av våre kunder velger å foreta små eller større forandringer på planløsningen.

Planløsning

Våre arkitekter har lang erfaring med å skape Hus for hele livet. Til tross for dette er det mange muligheter til å forandre planløsning og legge til ekstra vinduer og dører. Det er du som vet nøyaktig hva du er ute etter og har mange egne visjoner om boligen din. Vår anbefaling for planløsning er å tenke både på nåtid og fremtid. Du bygger et hus som skal være praktisk for deg og din families situasjon i dag, men barn blir eldre, og det oppstår nye behov. Å bygge for fremtiden kan spare både penger og arbeid om noen år. Våre selgere hjelper deg, sammen med våre arkitekter i Eksjöhus, med å tilpasse og tegne et hus som er perfekt for nettopp deg.

Kjøpsavtale

Når du har funnet den husmodellen og planløsningen du trives med, skrives det en kontrakt. Med undertegnet kontrakt tar vår forhandler hånd om byggesøknadsdokumenter, byggeøknaden og hjelper deg som kunde å finne de entreprenørene som skal utføre arbeidet – støpe såle, montere vegger og tak, male, installere elektrisk anlegg med mer.

Valget av husmodell er gjort, og eventuelle endringer av planløsningen er bestemt. Ut fra de fakta som finnes i denne fasen får du en foreløpig pris av oss. Rundt den prisen opprettes det en kjøpsavtale mellom vår forhandler og deg som kunde.

Prisen kan bli endret noe avhengig av materialvalg og eventuelle tilvalg i neste steg av husprosessen. I forbindelse med kjøpsavtalen engasjeres en entreprenør med oppdrag å bygge ditt hus på stedet.

Personlige valg og tilvalg

”Nå begynner moroa”. Det sier mange av våre kunder. Ut fra grunnhuset kjøpsavtalen gjelder er det nå på tide å foreta valg og tilvalg. Når valg av gulv, tak, baderominnredning med mer er tatt, følger et avrop til Eksjöhus fabrikk. Det er sluttbestillingen av ditt nye hus.

Din viktigste oppgave nå er å ta de valgene som gjør det nye huset til nettopp ditt. Det er mange ulike valg å ta, både standardvalg og tilvalg. Vår standard- & tilvalgskatalog er en veileder i prosessen. Det er godt å vite at når den endelige bestillingen er gjort, så begynner våre konstruktører og snekkere å spesialprodusere nettopp ditt hus. Etter avropet er det ikke mulig å foreta noen forandringer.

Bygge hus

Det skal være trygt å bygge hus. Vår forhandler kommer til å ta hånd om deg og hele entreprisedelen gjennom et nettverk av lokale entreprenører med tradisjon for å bygge Eksjöhus. Huset ditt kommer med tre til fire lastebiler til stedet der huset skal reises.

Transportene er nøye beregnet og lastet på en måte som gjør at logistikken på stedet er optimal. Herfra er det entreprenørens ansvar å reise og ferdigstille det nye huset. Det kan være en god ting å vite at uteområder som oftest ikke inngår i et huskjøp.

Dette har entreprenøren kontroll på, og det er lurt at du som kunde tar en tidlig gjennomgang med entreprenøren vedrørende forberedelser til, og bygging av, uteområder som henger sammen med huset.

Befaring

Når huset er ferdig bygget er det på tide med overtagelse. Men før vi overleverer nøklene gjennomføres en grundig ferdigbefaring av ditt nye hus. Du får selv være med på befaringen som gjennomføres av en av våre kvalifiserte ansatte.

Ferdigbefaring er en forbefaring som gjøres når huset er ferdig. Hensikten er å avdekke eventuelle feil eller mangler i god tid, slik at vi får rettet dette før du overtar nøklene.

Ved overtagelsen går man gjennom punktene man eventuelt fant på ferdigbefaringen, kontrollerer at disse er utbedret og avdekker eventuelle nye feil eller mangler før du får nøklene til ditt nye hjem.

Dokumentasjon på at huset tilfredstiller alle regler og krav får du i forbindelse med overtagelsen.

Entreprenøren kaller inn til ferdigbefaring og overtagelse.

Innflytting

På tide å flytte inn i ditt nye hus. Tiden fra avrop til ferdig hus avhenger av flere ulike faktorer som kapasitet ved fabrikken og tilgang til entreprenører. Selgeren og prosjektlederen, som er din kontakt gjennom hele husreisen, holder deg som kjøper oppdatert fra husvalg til innflytting.

Velg husmodell

Begynn din reise mot drømmehuset her

Alle reiser har en begynnelse, og her starter din reise mot drømmehuset. I Eksjöhus har vi lang erfaring med å veilede husbyggere hele veien fra det første møtet til det ferdige huset. Du vet kanskje allerede nå hvordan ditt nybygde hus skal se ut, kanskje har du aller mest en følelse du vil bygge videre på. Uansett vil du få god hjelp av våre veiledere og lokalkontor.

Hva inngår i et huskjøp?

Når man skal kjøpe hus, gjelder tommelfingerregelen at man får det man betaler for. Men iblant får man mer. Det er Eksjöhus et godt eksempel på. Vi pleier å si at man skal kjøpe hus for hele livet.  Hvordan vurderer du trygghet når du skal kjøpe hus? En kalkyle må ikke sprekke på grunn av overraskelser.

Velg husmodell

Tre- eller steinfasade spiller ingen rolle, det viktigste er at planløsningen passer til dine behov, resten kan vi forandre. Det er et morsomt og viktig arbeid å velge husmodell. Her veileder vi deg gjennom alle ulike steg og valg.

Våre kunders bilder

La deg inspirere av våre kunders ferdige hus

Det er mange Eksjöhusbyggere rundt om i landet som gjerne viser fram sine hus i sosiale medier. Følg dem på #eksjöhus eller se nedenfor.

Laster...

Laster...

Kontakt meg

Vennligst kontakt meg her

Fyll ut skjemaet så kommer jeg til å svare så fort jeg har anledning. Vil du heller ringe står nummeret mitt nedenfor.

Med vennlig hilsen

    Tack för din förfrågan!

    Din fråga är skickad

    Inom kort kommer jag att ta kontakt med dig.